Lifestyleweek durven dag 2

Zo, dat was weer een vermoeiend dagje!
Dinsdag ochtend stond ik om half 10, te wachten op Rotterdam Centraal, op mijn groepje van deze dag, waar ik niemand van kende. Gelukkig was ik samen met Roos naar Rotterdam gereisd.
Gelukkig zag ik toch bekende gezichten, en omdat Roos en Sharon hun groepje niet konden vinden, mochten ze na overleg met Susette bij ons.
Na de mail geopend te hebben en de opdracht gelezen te hebben zijn we meteen aan de slag gegaan.
De algemene opdracht voor deze dag was minimaal 3 opdrachten verzinnen voor een andere groep die morgen de stad gaat bezoeken.

De special tasks waren: elk uur minimaal 1 tweet per groep sturen en 3 foto’s van de groep op een inspirerende plek maken. Ook kregen we nog real-time extra special tasks.

Onze eerste opdracht, liepen we al meteen op. Namelijk hotel Manhattan.
De opdracht voor dit hotel was: Maak een foto van een van de bovenste verdiepingen.
Wij vonden dit een leuk idee omdat je vanaf zo’n grote hoogte meteen heel de stad kunt zien, en kunt genieten van het uitzicht. Wel is het erg hoog en heeft het hotel hele grote ramen, dus voor mensen met hoogtevrees zou het wat lastig kunnen zijn.

The Manhattan hotel – bron: eigen foto

Op onze weg naar het centrum kwamen we meteen op het idee voor een tweede opdracht. We liepen langs de Roberto Botticelli winkel. In deze winkel verkopen ze erg dure kledingstukken en schoenen. De opdracht die we bedachten was: Doe alsof je geintresseerd bent, pas een dure outfit en maak daar een foto van.

Roberto Botticelli winkel Rotterdam – bron: google

Op de volgende opdracht kwamen we toen we een MacDonalds zagen. De bedoeling van deze opdracht was dat de groep moest proberen om bij de MacDonalds hun eigen MacFlurry te maken.
In de MacDondalds – bron: eigen foto

Tijd voor extra special task nummer 1. De opdracht was om drie verschillende mensen op straat te interviewen over hun quality of life. We dachten dat dit heel makkelijk was, maar dat viel toch best wel tegen. De meeste mensen waren heel gehaast, hadden geen tijd of dachten dat we ze iets wilden verkopen. Uiteindelijk is het wel gelukt. Ik vond het heel lastig om op mensen af te stappen, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan en daar was ik wel trots op!

Hierna gingen we inspirerende plekken zoeken voor de foto’s. We kwamen onder andere de volgende dingen tegen:

Met Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, in de glazen studenten bus (een soort Serious Request) – bron: eigen foto
Bij een groot beeld in het centrum van Rotterdam – bron: eigen foto
In het skatepark – bron: eigen foto

Met de laatste foto kwamen we meteen op de volgende opdracht. We bedachten dat er met minimaal drie vreemde mensen een levende piramide (zoals op onze foto) in het skatepark gemaakt moest worden. Hierbij is lef nodig om mensen aan te spreken en te vragen of ze je even willen helpen voor een schoolopdracht.

Tussendoor hebben we alweer twee extra special tasks gedaan. Nummer één vonden wij heel leuk, nummer twee wat minder. Opdracht één luidde als volgt: Ga met minimaal twee mensen uit je groep voor 1 minuut in een etalage van een winkel staan. We waren al eerder langs de Nike store gelopen waar wij leuke poppen hadden gezien. Toen we bij de winkel naar binnen liepen bleek het personeel erg aardig en mochten we de opdracht meteen uitvoeren. Baukje, Sharon en Kimberley gingen in de etalage staan en daar is deze leuke foto uit voort gekomen:

bron: eigen foto

De tweede extra special task was geld ophalen (minimaal €5,00) door middel van zingen, dansen, een toneelstukje opvoeren etc. op straat. Wij vonden dit geen leuke opdracht, en we vonden hem ook eigenlijk wat te ver gaan. Je kan mensen toch geen geld laten geven voor zoiets belachelijks?
Uiteindelijk hebben we het toch gedaan en zijn we als levend standbeeld gaan staan. We hebben in totaal geen €5,00 opgehaald, maar toch wel wat.

Levend standbeeld midden in het centrum – bron: eigen foto

Ook moesten we een opdracht verstoppen. Dat was voor ons niet zo moeilijk, maar helaas werkte veel winkels niet mee. We wilden een briefje aan een medewerker geven en de groep door middel van hints hier naartoe leiden. Uiteindelijk wilden ze bij de PRO sport wel meewerken en gaven wij hun de opdracht.

De opdracht zelf luidde als volgt: Zoek in verschillende winkels, vijf verschillende attributen bij elkaar en maak daar een foto van. Dingen als servetten, flyers en magazines waren voorbeelden.
Onze hints naar de PRO sport toe waren: Lijnbaan, In de buurt van Bakker Bart en wie de schoen past trekt hem aan.

De allerlaatste opdracht voor deze dag was een extra special task die wij heel leuk vonden. Namelijk: doe zelf een jackass stunt na. We zijn meteen op zoek gegaan naar een roltrap, waarop we met zijn allen op de leuningen zijn gaan liggen.

Ik denk dat wij voor de andere groep zorgen voor een memorabele dag, omdat het dingen zijn die je zelf nooit zult doen. Ik neem aan dat je niet uit jezelf denkt, nou ik ga nu eens in het Manhattan hotel vragen of ik een kijkje mag nemen op de hoogste verdieping of dat je een eigen MacFlurry maakt bij de MacDonalds. Ik denk dat het dingen zijn die je bij blijven omdat het uniek is, bij de doelgroep past, je er toch wel wat lef voor nodig hebt en je dit alles ook nog eens doet met een groep die je niet kent.

Ik had een heel leuk groepje en ik vond de opdrachten die we bedacht hebben ook heel leuk. Ook heb ik mezelf deze dag overtroffen met mensen op straat en in winkels aanspreken. Ik ben hier nooit een held in geweest, maar het ging vandaag redelijk goed. Jammer van het weer, wat heel koud en nat was maar verder was het een hele leuke, bijzondere, inspirerende en memorabele dag.

Advertisements

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s