Lifestyleweek Durven

De laatste dag alweer van de Lifestyleweek.
Vandaag mocht onze groep naar Amersfoort.
Ik was er nog nooit geweest, dus was wel benieuwd maar ik vond het heel jammer dat we weer zo’n eind moesten reizen en het ook nog eens nog slechter weer was dan de dag ervoor.

Om half 10 verzamelden we met zijn allen om Amersfoort centraal, hiervan hebben we een mooie foto gemaakt.

Op het station – bron: eigen foto
Rond kwart voor 10 kregen we de mail binnen met de opdrachten voor vandaag.
De bedoeling was dat we een modern kerststuk gingen uitvoeren. Hier kwamen we achter doordat we de Repudo app gedownload hadden en het ILS pakketje opgehaald hadden op het station.
De eerste opdracht was zorgen voor aankleding. Dit ging heel moeilijk en uiteindelijk hebben we met de hele groep kerstslingers gekocht bij de Zeeman.
Als tweede moesten we drie random voorbijgangers vragen stellen, en hierdoor werd ons verhaal bepaald.
Nummer één was een vrouw en die moesten we vragen wat zij zou doen als ze plotseling een dag vrij was.
Het antwoord was: ”Ik heb nooit een dag vrij, want ik doe veel vrijwilligerswerk, dus ik zou het me niet voor kunnen stellen.”
Nummer twee was een man en die moesten we vragen wat hij zou doen als hij nu een miljoen zou winnen of krijgen. Het antwoorde meteen met ”Stoppen met werken!”
Vraag drie was: Wil je verkering met me? en die was dus wat lastiger. Uiteindelijk heeft Baukje het gevraagd aan een jongen die werkte bij de Invito. De jongen antwoordde met: ”Ja hoor, maar zou ik je dan niet eerst wat beter moeten leren kennen?”
Hiermee bedachten we het volgende verhaal:
Maria doet vrijwilligerswerk en heeft maar weinig geld en weinig vrije tijd. Daar bovenop is ze ook nog eens zwanger. Ze woont in een afgelegen dorpje en zal naar de stad moeten om te bevallen. Ze doet dit op de fiets. Omdat ze zo weinig geld heeft belt ze bij mensen aan om daar te slapen, maar allen zeggen ze nee tegen haar. Dus gaat ze naar een hotel waar ze wordt geholpen en een gratis hotelkamer krijgt voor 1 nacht. Ze zet de verwarming aan en gaat op haar kingsize boxspring liggen. S’nachts wordt ze wakker van de weeen en belt ze snel 112 dat ze zo gaat bevallen. Er komen 3 bezoekers, 1 dokter, 1 vroedvrouw en 1 kraamhulp. Ze namen alle 3 cadeautjes voor haar mee. De dokter gaf de vrouw 1 miljoen euro, de vroedvrouw gaf een blackberry en de kraamhulp gaf het kind een blikje redbull. Maria is ontzettend blij met haar cadeau’s, vooral met de 1 miljoen euro. Daar is ze super dankbaar voor. Ze besluit om diezelfde avond nog met haar gezonde kind op vakantie te gaan naar Curacao. Ze was nog nooit op vakantie geweest en is erg blij met het geschenk. Onderweg naar het vliegveld komen ze Arie Boomsma tegen die hun waarschuwt dat ze niet moeten gaan, omdat ze daar haar geld zullen gaan afpakken en het erg gevaarlijk is. Arie vraagt of ze met hem meegaat om elkaar beter te leren kennen, ze denkt er even over na maar besluit toch om mee te gaan. Ze leefden nog lang en gelukkig.

De volgende opdracht was reclame maken voor ons stukje. Dat deden we op de ijsbaan.
Sharon riep door een megafoon om dat we gingen optreden in het Theater achter de ijsbaan.
Gelukkig (zo bleek achteraf) waren er alleen kinderen, en kwam er uiteindelijk niemand.

Op de ijsbaan – bron: eigen foto
Hierna gingen we naar het theater waar we eigenlijk een afspraak zouden hebben.

Hier was helaas niks van bekend en we konden daardoor niet optreden omdat ze op het podium aan het opbouwen waren. Wel mochten we eventjes op de planken en in de kleedkamers.

Op de planken – bron: eigen foto
In de kleedkamer – bron: eigen foto
De extra special tasks van deze dag waren een ruilactie en een foto vanaf het hoogste punt.

Met de ruilactie moest je vijf keer doorruilen met simpele spulletjes.

We begonnen met een plastic tasje tegen een plastic zakje – bron: eigen foto
En kwamen uit bij een bosvruchten-pepermuntje – bron: eigen foto
We wilden graag vanaf het hoogste punt van Amersfoort fotograferen, maar helaas was die toren gesloten.
We zijn het nog gaan proberen bij een andere hoge toren, maar ook die was dicht.
Wel hebben we geprobeerd een foto te maken van de toren.
Toren – bron: eigen foto
Ook dit was weer een hele leuke maar vermoeiende dag. Ik heb een stad gezien waar ik nog nooit was geweest en we hadden een leuke opdracht. Ik vond het grappig dat veel mensen wilden weten waar we mee bezig waren, en wat voor opleiding we deden etc. Ze waren oprecht geintresseerd en dat is toch wel leuk.
Deze dag heb ik niet veel lef getoond, en dat was ook niet nodig. Dat vond ik aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook helemaal niet zo erg.
Dit was voor mij geen memorabele dag. Het was vooral een leuke dag omdat het gezellig was met de groep en we gelachen hebben. De opdrachten waren goed uitgedacht, maar ik vond ze niet zozeer uitdagend.
Wel sloten de opdrachten goed aan bij de doelgroep. Zo bezochten we winkels, cafétjes en het theater. We vonden dat allemaal leuk om te doen en om te zien.
Advertisements

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s