Nuts!

Gister was het open dag van Fontys, en zoals elke open dag verzorgde ik de catering samen met een klasgenootje/vriendinnetje voor de Lifestyle afdeling. Sinds wij gestart zijn met de opleiding doen wij dit eigenlijk altijd. Zo hebben we al een uitgebreide chocolade fondue, luxe chocolaatjes, een fruitbowl en yoghurt met verschillende toppings gedaan.

We vonden het wel weer eens tijd voor iets gezonds, en kwamen deze keer uit op noten. Echte brainfood. Noten zijn geschikt als een lekker en verantwoord tussendoortje dat ook nog eens goed vult. Helaas helaas tellen de tijger en borrelnootjes niet mee, maar er blijft genoeg over! Bijvoorbeeld cashewnoten, pistachenoten, amandelen, pinda’s, hazelnoten, paranoten, walnoten: keuze genoeg! Ongebrand en ongezouten het best voor je, maar af en toe kan een beetje zout ook geen kwaad.

Noten zitten vol met goede stoffen. Ze bevatten geen gluten en zijn een goede bron van proteïne, mineralen én goede vetten. Natuurlijk moet je er niet teveel van eten, maar één goed handje per dag kan geen kwaad. Het is zelfs heel goed voor je.

Geholpen door een docent en geïnspireerd door de Modefabriek, kwamen wij op een leuk idee. We hebben een tafel ingepakt met wit papier en dit vastgeplakt met zwarte tape. Hierop hebben wij de noten gelegd en er op een getekend kaartje bijgeschreven welke noten het zijn. Erbij hebben we houten lepels gelegd en puntzakjes van bamboe, zodat bezoekers hun eigen mix konden samenstellen.

Best leuk he?

Advertisements

5 thoughts on “Nuts!

  1. Ik vind het een super leuk idee! Met het zelfde idee heb ik laatst bij de notenkraam op de markt gestaan. Ik kende de helft van de noten niet dus ik deed een rondje en nam wat verschillende mee! Erg leuk!

    Like

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s