Healthy: met couscous gevulde paprika’s

Gister ben ik eindelijk weer wezen hardlopen! Na stage vertrok ik naar een vriendinnetje. Isabelle heeft een super mooi appartementje aan de andere kant van Tilburg.  Isabelle is al een tijd aan het rennen, maar ik had (shame on me) al vanaf mei niet meer gerend. Tijd om daar verandering in te brengen! We hadden afgesproken 4x 10 minuten te rennen met daartussen steeds 2 minuutjes lopen. En dat hebben we helemaal volgehouden! Ik dacht dat mijn conditie helemaal weg was, maar dat was dus niet zo! Toen we terug waren kookten en kletsten we gezellig. We bedachten samen een heerlijk recept, wat ik graag met jullie wil delen.

Met couscous gevulde paprika’s
– 2 rode paprika’s
– 180 gram couscous
– 1 sjalotje
– 1 teentje knoflook
– mok bouillon
– een klein blikje tomatenpuree
– 300 gram gehakt
– bakje champignons
– 2 tomaten
– feta naar smaak

Zet de oven vast op 180 graden. Snijd de bovenkantjes van de 2 paprika’s eraf, haal de zaadlijsten eruit en zet ze alvast 10 minuutjes in de oven. De bovenkantjes kun je er ook bijzetten, die zijn ook lekker en ze staan leuk bij het serveren. Ondertussen snipper je het sjalotje en het teentje knoflook en deze bak je aan. Wanneer deze glazig en bruin zijn kun je het gehakt toevoegen. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en de tomaat in blokjes. Wanneer het gehakt bruin en gaar is voeg je de groenten toe. Ondertussen kook je wat water voor de couscous en de bouillon. Wel de couscous en maak de bouillon klaar met een bouillonblokje. Voeg deze beide toe aan het mengsel en voeg ook nog de tomatenpuree toe en laat nog even inkoken. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het mengsel. Zet ze terug voor ongeveer een kwartiertje en dan zijn ze klaar!
Serveer ze met in blokjes gesneden feta en nog wat van het mengsel los erbij.

Wij hebben er dus 2 paprika’s mee gevuld en daarna nog wat los gegeten, maar we hadden er denk ik wel 6 paprika’s mee kunnen vullen haha. We denken dat een chilipepertje/poeder erin ook erg lekker is, maar dat hebben we nog niet geprobeerd! De volgende dag is het ook nog hartstikke lekker: koud of opgewarmd.

Eet smakelijk!

Advertisements

7 thoughts on “Healthy: met couscous gevulde paprika’s

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s