Recept: kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes heb ik al een aantal keer gemaakt, en zijn een groot succes. Daarom deel ik vandaag met jullie het recept voor deze makkelijke, snelle en vooral hele lekkere kaneelbroodjes.ย Samen met een glas verse jus d’orange een perfect zondagochtend ontbijt.

Wat heb je nodig?
– Een blikje croissant deeg, ik gebruik altijd die van Danerolle
– Kaneel naar smaak
– Kristalsuiker naar smaak
– 2 eetlepels poedersuiker
– 2/3 theelepels melk

Image and video hosting by TinyPic

Hoe maak je het?
Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Maak het blikje croissantdeeg open en rol het deeg helemaal uit. Druk de stippellijntjes waar je eigenlijk moet snijden een beetje dicht. Strooi de kristalsuiker en kaneel (veel!) over het hele oppervlak van de plak. Rol de plak op en snijd de rol in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Deze leg je plat neer op een bakplaat met daarop bakpapier. Leg ze een beetje uit elkaar omdat ze in de oven gaan rijzen. Zet de broodjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met de melk te mengen tot een papje, let op met het gebruik van de melk want het wordt heel snel dun! Na een kwartiertje (of wanneer de broodjes goudbruin zijn) kun je de broodjes uit de oven halen en meteen het glazuur erover schenken. Je kunt ze laten afkoelen, maar ik vind ze warm het lekkerst!

Smakelijk!

7 thoughts on “Recept: kaneelbroodjes

  1. Pingback: Lekkere uitslaap ontbijtjes | Life of Simone

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s