Healthy recept: couscous met gekarameliseerde zalm & ananas

Vandaag wil ik weer een heerlijk recept met jullie delen. Isabelle en ik maakten, geïnspireerd door Pinterest, couscous met zalm uit de oven klaar. We voegden zelf nog wat ingrediënten toe en het werd heerlijk! Ik ga dit zelf snel nog eens maken, en omdat ik zo enthousiast ben deel ik het recept graag met jullie!

Image and video hosting by TinyPic

Wat heb je nodig?
2 zalmfilets uit de vriezer
1 blikje ananas op sap
150 gram couscous
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels honing
1 eetlepel olie (wij gebruikten walnoot olie)
Bouillonblokje
1 teentje knoflook
Champignons
Handje walnoten

Hoe maak je het?
1: Laat de zalmfilets ontdooien en doe ze in een ovenschaal samen met de ananas ringen (zonder sap, en wij sneden ze doormidden)
2: Maak een papje van de bruine suiker, honing en olie en schenk dit over de zalm en ananas, zet dit in de oven voor 20 minuutjes
3: Kook water en doe er een bouillonblokje bij, wel de couscous hierin
4: Pers een teentje knoflook uit en bak deze in wat olie, snijd de champignons in blokjes en voeg deze ook toe
5: Voeg de couscous bij het champignonmengsel en verkruimel er een handje walnoten doorheen
6: Serveer met de zalm en ananas uit de oven, deze hebben een heerlijk gekarameliseerd laagje

Eet smakelijk!

5 thoughts on “Healthy recept: couscous met gekarameliseerde zalm & ananas

  1. Pingback: Healthy update #2 | Life of Simone

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s