Hardlopen: je uitrusting

Zoals ik al eerder vertelde is bij hardlopen je uitrusting heel erg belangrijk. De basis bestaat natuurlijk uit goede schoenen, maar er zijn nog veel meer items die bijna essentieel zijn voor een goede run. En dan zijn er ook nog een heleboel goodies die gewoon fijn zijn om te hebben en die je stimuleren om lekker te blijven lopen, het hele jaar door!

Need

Image and video hosting by TinyPic
Nike, Adidas, Nike

Schoenen, het aller aller belangrijkst. Je wil immers niet met een blessure thuis komen te zitten. Het is belangrijk dat je goede schoenen hebt die goed passen en goede ondersteuning bieden. Dit is van essentieel belang voor je voeten, enkels en knieën. Je kunt je schoenen het best aan laten meten in een gespecialiseerde sportzaak. Een goed voorbeeld hiervan is Run2Day, een winkel die in vele steden te vinden is. Hier worden je voeten én je manier van lopen compleet geanalyseerd en deze gegevens koppelen je aan je ideale schoen, zodat je zeker weet dat je goed zit. Zoek op: hardloopwinkel en dan de stad waar je woont en je vind bijna verzekerd een goede zaak!

Must

Image and video hosting by TinyPic
Nike, H&M, H&M, H&M

Een tight, een hardlooplegging is toch ook wel bijna essentieel. Een joggingbroek of andere sportbroeken die niet bedoeld zijn om hard te lopen kunnen gaan schuren, zakken af en zijn gewoon niet zo comfortabel. Hardloopleggings zitten heerlijk en horen perfect aan te sluiten. Ze zijn gemaakt van sneldrogend wat er voor zorgt dat je broek niet nat wordt van het zweet. Hierdoor koel je niet af.
Daarnaast is, afhankelijk van het seizoen een top, shirt of vest van hetzelfde materiaal heel erg fijn. Voor de regen en wind is een windjack daarnaast belangrijk zodat je niet doorweekt, ziek en verkouden wordt van een run.

Wish
Image and video hosting by TinyPic
Nike, Nike, Nike, Saucony, Nike
H&M, Nike, H&M

Een hardloophorloge, speciale sokken, een haardbandje, muts, hoofdband, telefoonband, handschoentjes, sport bh etc, meer tops, meer vesten, meer tights, meer jasjes…

Winter
In de winter moet je wat extra aandacht schenken aan je kleding omdat het natuurlijk veel kouder en veel vroeger donker is. Het is belangrijk om op te vallen en hiervoor kun je bijvoorbeeld een led-band kopen met lampjes en reflecterende kleding dragen. Vaak zit er op winter hardloopkleding automatisch reflecterende strepen, wat natuurlijk goed is voor de veiligheid. Daarnaast kan het erg fijn zijn strakke thermokleding onder je hardloopkleding te dragen wanneer het écht koud wordt en vriest. Een hoofdband of zelfs muts en handschoentjes zijn dan ook van belang. Er zijn bij bijvoorbeeld de H&M handschoentjes te koop met een smartphone vinger zodat je toch je hardloop app (Nike+ Running bijvoorbeeld) kunt bedienen, wat ik een groot pluspunt vind.

Beloon je zelf
Beloon je zelf met mooie hardloopitems. Er zijn zoveel mooie hardloop spullen in de leukste kleuren en printjes te krijgen. Dit motiveert echt! Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je na ieder behaald doel een item mag kopen van je sportwishlist. En ik kan je verzekeren, wanneer je de Nike, Perry sport, Decathlon en H&M webshop in de gaten houdt, dan wordt je wishlist lang… heel lang.

Advertisements

5 thoughts on “Hardlopen: je uitrusting

  1. Sinds ik meer en meer ga hardlopen, wil ik constant loopspulletjes kopen. Ik droom nu van Nike Free’s want die blijken echt heerlijk te zitten. En een tight/top kan er ook nog altijd bij, haha.

    Like

  2. Alhoewel ik niet aan hardlopen doe vind ik het wel erg leuk om dit te lezen. En als ik al die leuke spulletjes zie vraag ik me af of ik toch niet eens moet beginnen met hardlopen 😉

    Like

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s