Home inspiration: van studentenkamer naar appartement!

Dat is nogal een verschilletje: van een studentenkamer in een oud huis (welke ik al bijna 3 jaar lang met 5 andere (wisselende) huisgenoten deel), naar een appartementje. Ik heb er zin in!
Zoals jullie wel weten studeer ik (als het goed is) komend jaar af als lifestyle professional, wanneer ik mijn HBO bachelor in de pocket heb wil ik een baantje zoeken en daarnaast de vakopleiding schoonheidsspecialiste volgen én gaan wonen in Maastricht.

Mijn vriend studeert in Maastricht en ik vind het er geweldig. Al vanaf het begin dat ik er kom heb ik het gevoel dat ik er een aantal jaar zou willen wonen. Het is zo’n mooie stad en er is van alles te doen, zien en beleven. We denken er aan om samen een appartementje te zoeken en dat zou echt geweldig zijn als dat lukt! Ik praat nu wel pas over jaar, maar goede voorbereiding vergt tijd, toch?

Ik heb al zoveel dingen op mijn lijstje staan die ik anders wil dan in mijn studentenkamer en ik heb daarnaast al een hoop inspiratie opgedaan, welke ik graag met jullie wil delen.

Image and video hosting by TinyPic

– Ik wil een mooie servies en bestek-set. Ik heb een aantal spulletjes van Blond Amsterdam, wat glazen van IKEA en dat was het. De rest is allemaal gemeenschappelijk en we hebben dan ook wel 30 verschillende borden die allemaal even lelijk zijn, om maar even een voorbeeld te noemen. De ARV serie van Ikea is mijn favoriet, deze zag ik bij Joyce en ik was gelijk verliefd.

– Ik wil een DONKERE slaapkamer. Al vanaf ik hier woon zijn mijn gordijnen te kort waardoor ik in de zomer heel vroeg wakker wordt. Hier heb ik al een oplossing voor gevonden, van VELUX. Niet zo duur als een rolluik, helemaal verduisterend en in héél veel kleurtjes te krijgen. Dit wil ik!

– Ik wil een ruime garderobe waar ik overzicht heb in mijn kleding en alles netjes opgeborgen kan zijn en genoeg plek om mijn beautyspulletjes in kwijt te kunnen.

– Dit kan nog veranderen, want ik ben nogal wispelturig, maar op dit moment zou ik gaan voor lichte kleuren, in combinatie met taupe / grijs en daarbij koperen (ik noem het eigenlijk liever rosé-goud) accessoires. ZO mooi. Op mijn Pinterest verzamel ik allerlei inspiratiebeelden bij elkaar.

– Ik wil ruime en lekkere bank, met zo’n voetenstuk eraan waardoor je lekker languit kunt liggen. Ik heb op mijn studentenkamer alleen een bed en een bureau met stoel waar ik kan zitten (en in de keuken natuurlijk) en ik mis een bank echt. Bij Leen Bakker zie ik regelmatig mooie en betaalbare exemplaren voorbij komen.

Er zijn vast nog dingen waar ik nog niet over na heb gedacht, maar ik heb de tijd!
Ben jij ook altijd inspiratie op aan het doen voor je interieur?

Advertisements

4 thoughts on “Home inspiration: van studentenkamer naar appartement!

  1. Ik vind het ook altijd leuk om met m’n interieur bezig te zijn. En als je eenmaal weet wat je wilt is het ook nog eens leuk om het allemaal te vinden zonder een fortuin kwijt te zijn. 😀

    Like

  2. Volgens mij droomt iedereen wel van een opgeruimde en nette (inloop)kast. Ik in ieder geval wel, ik heb een tijdje op 10m2 gezeten en dan liggen je kleren echt overal…

    Like

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s