7 – dingen die ik liever niet vertel

bokeh | Tumblr
Bron

Ik werd weer getagd, super leuk vind ik dat! Dit keer door Nina. Bij deze tag is het de bedoeling dat je 7 dingen verteld waar je normaal gezien niet mee te koop loopt. Ik heb heel lang moeten nadenken over deze blogpost want volgens mij ben ik best wel een open persoon. Toch heb ik 7 punten kunnen opnoemen die ik niet zomaar vertel. Benieuwd naar mijn confessions? Lees dan snel verder.

1. HBO
Ik doe een HBO opleiding en zit in jaar 4, mijn afstudeerjaar. Ik heb alles in één keer doorlopen en nu zit ik al vlak voor mijn afstuderen, zonder dat ik het heb beseft is het echt mega snel voorbij gegaan. Ik ben net 21 en ben nu al bijna klaar met studeren. Ik wou dat ik begonnen was met een MBO opleiding, dan had ik het zelfs alle twee betaald gekregen door de overheid. Helaas kan dit nu niet meer, maar ik denk dat het me niet tegen gaat houden. Dan maar andersom! Ik wil graag een vakopleiding schoonheidsspecialiste en/of visagie gaan doen.

add a caption


Bron

2. McDonald’s

Aan de ene kant vertel ik het heel graag, maar aan de andere kant ook niet. Wanneer ik bijvoorbeeld solliciteer op stages dan schaam ik me soms voor mijn bijbaantje bij McDonald’s. Maar dat is puur om wat mensen er om denken. Ik zelf vind het er hartstikke leuk en vooral gezellig met alle leuke collega’s (studenten vooral) die er ook werken. Daarnaast is het hartstikke flexibel wat super fijn is, naast het studeren. Ook is het een soort van relax moment, de knop gaat altijd om wanneer ik bij McDonald’s ben en ik denk dan niet aan school. Vaak is het constant druk en dan is het gewoon heel hard aanpoten. Ook het geld is natuurlijk niet verkeerd 🙂

3. Instagram volgers
Ik vind Instagram ZO leuk. Ik vind het ook leuk om veel mensen te volgen en mijn stijgende volgers aantal ook. Maar weet je wat ik minder vind? Mensen die ik écht ken, die me volgen. Ik voel me dan bekeken / in de gaten gehouden ofzo. Ik snap dat het logisch is als je je profiel op openbaar hebt staan, maar toch vind ik het niet fijn. Vooral als ze me niet echt volgen maar ik er via via achter kom.

4. Buikpijn
Ik heb iedere dag buikpijn. Jaar in, jaar uit: elke dag buikpijn. Laag in mijn buik, boven in mijn buik, mijn maag, steken, misselijkheid.. elke dag weer iets anders maar elke dag heb ik wel even buikpijn. Waarschijnlijk ligt het aan het prikkelbare darm syndroom maar ik heb niet echt zin om dat goed te laten onderzoeken, dus doe ik het er maar mee.

5. Uitgaan
Ik ben nu 21 en ga niet zo heel veel meer uit. Eens in de paar weken ga ik lekker stappen en dan is het ook altijd wel leuk, maar het gevoel de volgende dag, daar heb ik het zo mee gehad. Ik vind het niet fijn als ik dan niets uit mijn handen krijg. Ik ga liever een avondje borrelen met vriendinnen, lekker uiteten of een avondje chillen op de bank of in de bioscoop. Blijkbaar is dat wel een beetje gek in mijn omgeving / op school / op het werk. Ik voel me dan echt zo’n huismus haha terwijl ik het juist heel leuk vind om dingen te ondernemen.

6. Piekeren
Ik pieker me wat af over mijn toekomst. Waar moet ik gaan wonen? Waar moet ik gaan werken? Ik weet het niet. Vooral als ik het eigenlijk heel erg druk heb met andere dingen ga ik me hier druk over maken. Ik wou dat ik mijn hoofd dan even uit kon

Image and video hosting by TinyPic

7. Lijstjes
Ik MOET lijstjes maken, élke dag. Op papier, in Evernote, op mijn mobiel en op mijn bureaublad van mijn laptop. Wat ik nog moet doen voor school en privé, wat er op mijn planning staat en wat ik moet kopen bijvoorbeeld. Zonder heb ik geen rust in mijn hoofd en voel ik me echt opgejaagd. Niet prettig! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel leuke notebooks en dergelijke te koop, dus dit vind ik niet zo erg!

Svenja, Dionne en Joyce, bij deze tag ik jullie! Voel je vooral niet verplicht, maar wel heel erg welkom om deze tag over te nemen!

Ik hoop dat jullie het allemaal leuk vonden om mijn confessions te lezen. Heb jij nog iets op te biechten aan mij? 🙂
Liefs, Simone

Advertisements

5 thoughts on “7 – dingen die ik liever niet vertel

 1. Wat interessant om dit te lezen.
  Het maakt echt niets uit waar je werkt.
  Verschrikkelijk dat je last van buikpijn hebt dat elke dag andere pijn is.
  Ik kan me goed voorstellen waar je later wilt gaan wonen of over die baan waar je van droomt.
  Het is je toekomst. en het is belangrijk dat je weet wat je wilt.
  Oh nee….. ik volg mensen via Instagram omdat ik er via hun blog of website erachter kom dat ze leuke foto’s plaatsen.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo

  Like

 2. Ik vind dat je deze Tag goed en leuk hebt beantwoord. Ik herken me wel in een aantal punten. Ook mbt je werk, ik werk bij Subway en heb daarbij ook het idee dat dit als een vergelijkbaar baantje wordt gezien als MC Donalds. Uiteraard weet ik dat daar niets mis mee is en we blij mogen zijn dat er überhaupt werk hebben. Puur en alleen door vooroordelen van de buitenwereld… Ik ben ook een grote piekeraar. Maar het went hihi 😉

  Like

 3. Super leuke tag. Ik vind het altijd leuk om iemand achter te blog een beetje te leren kennen en wat meer te weten.

  Ik las je stukje over het HBO. We zitten inderdaad precies in hetzelfde schuitje. Afstuderen het komende halfjaar. Ik las dat je ook nog graag een MBO opleiding wilde doen. Dit kan ik je echt aanraden. Ik heb na de HAVO eerst een MBO opleiding gevolgd en vervolgens dit, mijn huidige HBO opleiding. Van die MBO opleiding heb ik zeker geen spijt van, juist heel waardevol.

  We moeten elkaar het komende halfjaar maar af en toe peptalks geven tijdens het afstuderen. Haha!

  Like

 4. Wat grappig om te lezen dat jij na je HBO nog een vakopleiding wil gaan volgen! Ik heb het juist andersom gedaan! Ik heb eerst mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste behaald en daarna nog een HBO studie gaan volgen! Echt apart hoe snel de tijd gaat hè? Kan niet geloven dat we al bijna klaar zijn! Leuke tag Simone, en bedankt voor het taggen!

  Like

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s