Afstuderen – en dan?


Bron
Afgelopen vrijdag kwam er goed nieuws mijn mailbox binnen: de eerste van mijn twee scripties is namelijk in de pocket. Wel met redelijk veel feedback, maar het was er een om te oefenen en dat kan natuurlijk nooit kwaad. Ik heb hem dus gehaald en dat betekend dat ik nog maar één ding hoef te doen voor ik afstudeer. Namelijk nog een scriptie schrijven. Inmiddels ben ik daar al twee weken mee bezig en is de kop er dus af. Mocht ik het in één keer halen dan mag ik mezelf in juli een lifestyle professional noemen maar.. wat dan?

motherfuck3r
Sorry, als je nu honger hebt. En nee, ik eet niet elke week McDonald’s als ik moet werken haha. Bron

Bijbaan

Zoals jullie misschien wel weten werk ik al ruim een jaar bij McDonald’s. Ik heb hiervoor ook andere bijbaantjes gehad bij onder andere een parfumerie, het Kruidvat, de Bijenkorf, als enquêteur en in de zorg, maar deze bijbaan bevalt me het allerbest. Ik werk in een filiaal midden in mijn studentenstad en er werken dus ook vooral studenten. Daarnaast zijn er altijd wel mensen en is het dus lekker hard werken. Ze zijn heel erg flexibel en ik ga gewoon altijd met plezier naar mijn werk. Ik wil er dus ook wat meer uurtjes gaan werken wanneer ik afgestudeerd ben. Lekker werken en geld verdienen!

Eigen bedrijfje
Mijn lieve vriendinnetje Isabelle bracht mij op een heel goed idee, wat ik niet meer uit mijn hoofd kan krijgen. Naast het werken bij mijn bijbaantje wil ik van mijn blog ook mijn baantje maken. Dit wil ik gaan combineren met ervaring opdoen in het werkveld van mijn opleiding. Dit wil zeggen trendrapporten schrijven, concepten ontwikkelen of versterken en eventueel ook marktonderzoek doen. Schrijven is echt mijn passie dus als ik daar wat mee kan doen, waarom niet? Hoe en wat, dat moet ik goed gaan uitdenken, maar dat komt wel als ik echt klaar ben.

http://profashionall.tumblr.com | via Tumblr
bron
Schoonheidsspecialiste
Ook wil ik nog heel graag de branche opleiding tot schoonheidsspecialiste volgen. Ik wil niet meer naar een MBO wanneer ik net van het HBO af kom, puur om de leeftijd van de meiden die dan net aan de opleiding beginnen. Gelukkig zijn er in Brabant genoeg instituten die particuliere opleidingen aanbieden die zo’n 1 a 2 lesdagen per week bevatten. Met deze opleidingen ontvang je uiteindelijk een diploma waarmee je je ook gewoon kan aansluiten bij het Anbos, een belangrijk instituut voor schoonheidsspecialisten.  Of ik daar meteen dit jaar mee ga beginnen of juist volgend jaar, dat weet ik nog niet, maar ik ga het wel doen, daar ben ik van overtuigd!

Master
Mijn opleiding bestaat nu vijf jaar en ik zit in het vierde jaar. Heel nieuw dus nog! Ze zijn nog niet bezig geweest met contacten leggen met universiteiten om zo studenten toegang te bieden tot pre-masters en masters. Je moet dit als student dus nog zelf regelen waardoor je kansen heel erg klein zijn. Ik heb besloten hier dus nog mee te wachten maar wellicht is er over 2/3 jaar meer kans. Ik zeg dus nog geen nooit!

Genieten
Genieten van het diploma waar ik kei-kei-kei hard voor heb gewerkt, genieten van de leuke periode die het is geweest en alle leuke mensen die ik heb leren kennen en lekker feesten en veel andere leuke dingen doen, zoals leuke tripjes maken. Ik kan niet wachten!

Zo, het is heerlijk om dit voor mijzelf op een rijtje te hebben. Voorlopig nog geen serieuze, fulltime baan voor mij. Lekker werken en geld verdienen en daarnaast meer leren én nog een paar jaartjes genieten van het studentenleven, dat is wat er op mijn planning staat en het belangrijkste: ik heb er zin in!

Liefs, Simone

Advertisements

11 thoughts on “Afstuderen – en dan?

 1. Wat goed van je dat je al zoveel leuke plannen hebt!
  Het laatste werk voor je scriptie is begonnen en die eindstreep ga jij halen!
  Heerlijk eten en ik zou er ook zo van hebben genoten 😉
  Zet hem op en je bent op de goede weg……

  Geniet van een prachtige dat of als je gaat werken werkse Xoxo

  Like

 2. Toen ik de titel van ‘Lifestyle professional’ zag was ik ook heel even verbaasd, want dat kende ik helemaal niet. Maar ik kwam erachter dat dat niet heel raar is, aangezien de opleiding pas 5 jaar bestaat, haha. Het klinkt wel onwijs tof!
  Nog maar één scriptie te gaan, het is heel dichtbij, je kan het!

  Like

 3. Wat een mooie, grootse plannen heb je! Supertof! En van je blog je werk klinkt ook erg leuk, met zo’n wilskracht ben je al op de helft.

  Like

 4. Wat gaaf allemaal! Ik herken dit zo erg! Ik studeerde af in september, en ik ben toen rij snel fulltime gaan werken. Nu werk ik 2 dagen op een Hogeschool als projectmedewerker en één dag bij Ici Paris, waardoor ik ook tijd in mijn blog kan steken. Ideale combinatie vind ik!

  Like

 5. Wat leuk dat je zo veel plannen hebt! Ik stel mezelf die vraag ook vaak maar heb nog niet zo’n duidelijk beeld… Ik ben al klaar met HBO en nu bezig aan een master, maar als alles goed gaat ben ik daar over een jaartje ook mee klaar..

  Like

 6. Wat gaaf om te lezen dat je zoveel doelen hebt! ik zou van mijn blog ook zo graag mijn eigen bedrijf willen maken. En zo tof dat je een opleiding voor schoonheidsspecialiste gaat volgen. You can do it!

  Like

 7. Waarom heb je nooit verteld dat je bij de mac in Tilburg werkt?! Dan was ik wel een keer kipnuggets bij jou komen halen hoor, lijkt me wel gezellig!
  Ik heb schoonheidsspecialiste ‘gestudeerd’ op het MBO en het viel me zo erg tegen, ik zou er echt heel goed over na denken voordat je begint, helemaal als je particulier gaat dan wordt het een duur grapje. Er zijn onwijs veel meiden die niet weten wat ze willen doen dus ‘dan word ik maar schoonheidsspecialiste’ en er is bijna geen werk in te vinden. Mocht je het echt willen, dan moet je eens kijken bij IMKO, die staan (volgens mij) het beste aangeschreven.
  En van je blog je bedrijf maken lijkt me zo leuk, om gewoon geld te verdienen met je passie, heerlijk lijkt me dat!

  Like

 8. Van je blog je baan maken.. Zou heel gaaf zijn! Leuk artikel! Ik moet nog 3 jaar studeren.. Zit pas in mijn eerste leerjaar, haha!

  Like

 9. Je hebt mooie plannen in het vooruitzicht! Ik heb ook schoonheidsspecialiste gestudeerd en ik vond het een hele leuke studie! Ik wens je nog succes met je school dit halfjaartje maar dat zal vast goed komen.

  Like

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s