Recept – Dadeltaart

Dankzij mijn moeder kan ik vandaag weer eens een lekker recept met jullie delen. De dadeltaart die zij zo nu en dan maakt is namelijk echt heerlijk en daarnaast ook minder slecht dan veel andere taarten en gebak. Het is en blijft een cheat maar wel ééntje die heel erg lekker is en waarvan je na een klein stukje genoeg hebt.

 photo Untitled 1_zpshnqvrbce.jpg

Wat heb je nodig?
– 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
– 250 gram roomboter
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 100 gram walnoten in stukjes gebroken
– 1 rol mariabiscuitjes in stukjes van ongeveer 1 cm gebroken
– 1 eitje
– caramelstroop of siroop
– geraspte kokos voor de garnering

Hoe maak je het?
Eerst smelt je de boter zachtjes in een pannetje. Je voegt de suiker toe en zorgt dat deze oplost. Het ei klop je los en voeg je toe aan het mengsel, laat het even doorkoken en blijf ondertussen goed roeren. Doe er een scheutje caramelstroop of siroop doorheen en voeg hierna de walnoten en dadels erbij. Als alles goed gemixt is voeg je de koekjes toe. Het ”beslag” is nu klaar en je kunt het taartje in een springvorm of brownievorm gieten. Zet hem voor minstens 2 uur (een nachtje is nog beter) in de koelkast en dan kun je de volgende dag genieten. Let erop dat je hem in kleine stukjes verdeeld want hij is best wel vast en daardoor machtig. Een klein stukje is al genoeg!

Liefs, Simone

5 thoughts on “Recept – Dadeltaart

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s