Gespot – #3nieuwedingenperweek

Bewustwording is een trend die niet meer is weg te denken uit de maatschappij en een tijd lang geleden is ontstaan vanuit consumentenbehoefte. We hebben allemaal erg drukke schema’s en planningen, werken veel en ondernemen daarnaast ook nog veel; toch gaat het allemaal snel aan ons voorbij. We zijn nu op het punt gekomen dat we bewust bezig willen zijn met leven en bewust willen genieten van de dingen waarvan we vrolijk worden. We willen dit niet zomaar voorbij laten gaan maar er bewust herinneringen van maken welke ons inspireren en motiveren. Zo vinden we weer nieuwe energie om dat drukke schema vol te houden.

De Inspiratiekamer
#3nieuwedingenperweek is een initiatief van De Inspiratiekamer. De Inspiratiekamer is een bedrijf van een docent van mijn opleiding, Remco Langeler. Remco is veel bezig met positiviteit en bewust leven en hierdoor je eigen kwaliteit van leven verbeteren. Het doel van de Inspiratiekamer is het vergroten van je effectiviteit door middel van creativiteit. Het nieuwe project #3nieuwedingenperweek is je leven nog leuker, inspirerender en creatiever te maken.

Motivation

#3nieuwedingenperweek
Heel simpel! Elke week stel jij voor jezelf 3 nieuwe doelen, nieuwe dingen die je die week wil gaan doen, meemaken of zien. Je schrijft deze doelen op voor jezelf en het is natuurlijk heel belangrijk ze ook te gaan voltooien. Daarnaast is het leuk als je deze dingen ook deelt op social media onder #3nieuwedingenperweek. Door onder deze hashtag te delen inspireer je anderen met jouw activiteiten en kun je ook gemakkelijk de #3nieuwedingenperweek van andere vinden. Daarnaast deelt De Inspiratiekamer zelf ook steeds tips voor nieuwe dingen, denk bijvoorbeeld aan festivals, beurzen of andere evenementen waar je naartoe zou kunnen gaan.

Inspiratie
De 3 nieuwe dingen per week kunnen heel klein zijn, maar kunnen ook bestaan uit een groter geheel. Het ligt er maar net aan wat jij wilt gaan doen en gaan beleven. Een nieuw recept uitproberen, een bepaald item kopen dat je al heel lang wilt, naar de schoonheidsspecialiste gaan, in je eentje uiteten of naar de bioscoop gaan, in je eentje een (korte) trip maken, toekomstplannen maken, je aanmelden voor een cursus of opleiding, een week vegetarisch eten, een afspraak maken met een persoon die je al lang niet meer hebt gezien, je aanmelden op een forum, een blog beginnen, je social media accounts een boost geven, solliciteren op een nieuwe baan, je kamer opnieuw inrichten en ga zo maar door. Alles wat jij wilt, kun je inzetten voor dit project.

Mijn #3nieuwedingenperweek
– Buiten de deur ontbijten
Dit heb ik alleen nog op vakantie gedaan en vind het dan altijd een heerlijk en fijn begin van de dag. Ik ga het deze week eens in Nederland doen, bij de V&D of Hema. Ik ben benieuwd of dit een kickstart van mijn dag kan gaan zijn.


– Beginnen bij mijn nieuwe baan
Afgelopen dinsdag ben ik begonnen met mijn nieuwe baan bij de Hunkemöller. Dit is natuurlijk iets groots, iets wat mijn leven beïnvloed. Het was een geweldig leuke dag, dus het begin is er.

Hunkemoller😍

– Een proefles Zumba volgen
Op mijn 16e heb ik een jaar lang Zumba gedaan bij mijn sportschool, dit tempo lag echter te laag voor mij omdat er ook veel oudere dames meededen. Het idee achter Zumba vond ik wel heel erg leuk en daarom besloot ik dat ik het weer wilde doen. Ik heb een sport/dansschool in de buurt opgebeld en heb vanavond mijn proefles. Ik heb er zin in!

Untitled

Ik denk dat dit een ideale manier is om bewuster en positiever te gaan leven op een makkelijke en haalbare manier. Schrijf alles voor jezelf op in een notitieboekje en houdt goed bij wat je allemaal hebt gedaan. Later zul je terugkijken en trots en blij zijn met alle dingen die je hebt gedaan de afgelopen weken.

Wat vind jij van het project?
Liefs, Simone

Bronnen
Afbeelding 1, Afbeelding 2, Afbeelding 3, Afbeelding 4, Afbeelding 5

Advertisements

7 thoughts on “Gespot – #3nieuwedingenperweek

  1. Dit klinkt ontzettend eenvoudig, maar ook heel erg leuk! Ik Denk dat ik dit wel wil proberen. Of moet ik dan zeggen; ik ga dit gewoon doen hihi.

    Like

  2. Mooi initiatief! Iets nieuws proberen is nooit verkeerd! Leuke dingen noem jij ook, buiten de deur ontbijten doe ik ook echt nóóit. Misschien ook maar eens proberen!

    Like

  3. Gaaf zeg, je nieuwe baantje bij Hunkemoller. Ik heb morgen ook weer een sollicitatie en ben echt enthousiast, alleen het is totaal iets anders dan ik gewend ben. Reuze spannend dus, maar ik heb bij het bijbaantje waar ik maar 1 keer in de week werk echt geen uitdaging tot nu toe..

    Like

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s