Recept – couscous met kip

Couscous, zo lekker! Je kunt er doorheen doen wat je maar wilt en toen ik deze combinatie maakte (geïnspireerd op een recept van Leonie ter Veld) werd ik wel héél blij. Het is een couscoussalade met daarbij heerlijke kip. Gezond, voedzaam en daarnaast ook nog eens lekker snel klaar.


Ingrediënten
– 2 kopjes couscous
– 1/2 mango
– 1/2 komkommer
– 1/2 paprika
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 300 gram kipfilet
– tandoori kruiden
– halfvolle yoghurt
– kruiden naar smaak

De couscous maak je klaar zoals op de verpakking staat. Bijna alle couscous kun je wellen in gekookt water, lekker simpel! Snijdt de groenten en de mango in kleine stukjes. De paprika, ui en knoflook bak je even aan in een pannetje. Snijdt ondertussen ook de kip en smeer deze goed in met de tandoori kruiden (ik gebruik die van Verstegen, super lekker!). Laat de kip even staan en bak deze als de kruiden goed zijn ingetrokken. Ondertussen kun je de salade maken door alle ingrediënten goed te mixen. Ik voeg nog peper, zout en pittige paprika toe. Ik maak ondertussen ook het sausje van yoghurt met daarbij wat peper en zout. Serveer de salade met de kip én de yoghurt. En zorg dat je niet alles op eet! De volgende dag is hij ook héél lekker als lunch.

XOXO, Simone

2 thoughts on “Recept – couscous met kip

Laat je een reactie achter? :-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s